ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ BRIZOLA RESTAURANT
Διανύοντας τις τελευταίες μας μέρες στην πόλη πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μία ξεχωριστή έξοδο, και να δώσουμε σε μια απλή και καθημερινή Τετάρτη την ευκαιρία να αρπάξει λίγη από την λάμψη του φεγγαριού που μας φώτιζε στην υπέροχη ταράτσα στο Brizola Restaurant. Ο σεφ κ. Δεληθανάσης Παναγιώτης ,από το εστιατόριο Ρίζες στη Νικήτη, αγγίζοντας την θάλασσα με ένα ξεχωριστό τρόπο έστησε ένα γοητευτικό μενού, το οποίο ξετυλίχθηκε μπροστά μας σταδιακά, με ένα υπέροχο Degustation συνοδεία διαλεχτών οίνων.
Πρώτο πιάτο: Καρπάτσιο λαβράκι με τσίλι, αφρό λεμόνι και πούδρα αυγοτάραχο. Δροσερό και με ντελικάτα αρώματα, το τέλειο καλωσόρισμα. Pairing με Ασύρτικο από το Οινοποιείο Δύο Φίλοι
Δεύτερο πιάτο: Καταΐφι Γαλλικών τυριών με φυστίκι Αιγίνης και σάλτσα από κόκκινη πιπεριά και φράουλα. Έφτασε ζεστό και λαχταριστό, με τυριά που έλιωναν στο στόμα. Pairing με ροζέ Ξινόμαυρο από το Οινοποιείο Κτήμα Βογιατζή
Τρίτο πιάτο: Tagliata bavette steak black Angus USA με κρέμα καλαμπόκι και φρέσκια τρούφα. Εξαιρετικό ψήσιμο όπως αρμόζει σε μια Bavette. Pairing με Pinot Noir από το Οινοποιείο Δύο Φίλοι
Και η βραδιά έκλεισε γλυκά και με φρουτώδεις νότες, με Μιλφέιγ ροδάκινο σε ένα ιδανικό pairing με Μοσχάτο Πατρών από το Οινοποιείο Παρπαρούση.
To Brizola με την άκρως σαγηνευτική και ρομαντική του ταράτσα έχει τη δυναμική να γίνει "talk of the town" για το φετινό καλοκαίρι.
Ο chef κ. Δεληθανάσης Παναγιώτης, από την άλλη, μας γοήτευσε για άλλη μια φορά με τις ντελικάτες, ουσιαστικές επιλογές πρώτων υλών στις οποίες συνηθίζει να δίνει έμφαση και να τις διαχειρίζεται με σεβασμό και αριστοτεχνική μαεστρία.
Ο chef κ. Δεληθανάσης Παναγιώτης στο ατμοσφαιρικό Restaurant Brizola |
Για να μαθαίνετε τα νέα του Brizola ακολουθείστε τη σελίδα του Restaurant Brizola στο Facebook
https://www.facebook.com/brizolathessaloniki
Brizola Restaurant
Νικ. Μαντζάρου 18 & Κώττα Ρούλια
Νικ. Μαντζάρου 18 & Κώττα Ρούλια
Τηλ. 231 053 2800
Άποψη/ Κείμενο: Ευγενία Ευθυμιάδου-Thess_del_food
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου