Napul’è: ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΤΗ ΒΑΡΗ

Ως γαστρονομικό blog , σε κάθε ταξίδι μας προσπαθούμε να ανακαλύπτουμε εστιατόρια, η φήμη των οποίων έχει φτάσει μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Ένα από αυτά είναι και η Ιταλική τρατορία  Napul' è Italian Comfort Food.
H Μάγκυ Ταμπακάκη και ο σύζυγός της Francesco Ciccio θα σας καλοσορίσουν στο Napul' è σαν να μπαίνετε στο σπίτι τους, άλλωστε το Napul' è είναι το δεύτερο σπίτι τους, αφού εκεί περνούν πολλές ώρες της ημέρας τους και δίνουν όλη τους την αγάπη! Και πώς να μην τη δίνουν, όταν εκεί κάνουν αυτό που αγαπούν, δημιουργούν  ιταλικά πιάτα με αυθεντικές συνταγές.



Ο χώρος ζεστός και φινετσάτος, με χαρούμενα χρώματα και κάδρα στους τοίχους σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο οικεία και άνετα που θα ήθελες να το κάνεις στέκι σου και  κάθε φορά που θα πηγαίνεις να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ταξίδι αναψυχής στη Ν.Ιταλία.



Και μετά έρχεται η ώρα να παραγγείλεις, ένας διαφορετικός κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου γεμάτος με ιταλικές ονομασίες και υλικά που κάποια από αυτά ίσως τα γνωρίζεις, μα και πολλά που ίσως δεν τα έχεις δοκιμάσει ακόμα.
Ξεκινήσαμε το γεύμα μας με αντίπαστι, γεύσεις δροσερές και φινετσάτες, ιδανικές να σε προετοιμάσουν για τα κυρίως πιάτα που θα ακολουθήσουν. Τα σύκα από τη συκιά του Francesco και της Μάγκυ, πεντανόστιμη Focaccia, αλλαντικά και τυριά, όλα αρμονικά συνδυασμένα.

Και ήρθε η σειρά των κυρίως πιάτων.Το πολύ ευγενικό προσωπικό μας εξήγησε κάθε πιάτο και η απόφαση για την παραγγελία έτοιμη να φτάσει στην κουζίνα!
Ένα από τα πιάτα που επιλέξαμε είναι η carbonara η οποία όπως περιγράφεται στον κατάλογο είναι εκτελεσμένη με συνταγή παραδοσιακή με guanclale (χοιρινό μάγουλο), πεκορίνο ρομάνο και κρόκο αυγού. 
Πεντανόστιμο πιάτο με γεμάτη γεύση και άψογη ποιότητας πάστα όπως θα ήταν αναμενόμενο.
Το δεύτερο πιάτο που επιλέξαμε ήταν Lasagne alla Bolognese,  φρέσκα λαζάνια με αυθεντικό ραγού μπολονιέζε, μπεσαμέλ και grana padano. Ένα πιάτο που μυρίζει μαμαδίστικη φροντίδα. Καλομαγειρεμένο και νόστιμο όσο δε φαντάζεσαι, ειδικά αν σου αρέσουν οι γευστικές μπεσαμέλ. 
Εκτός από τα πιάτα που ήταν απολαυστικά, απολαύσαμε και τη ζεστή φιλοξενία του Francesco και της Μάγκυ, οι οποίοι όντας υπέροχοι οικοδεσπότες σου εξηγούν οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχεις για την ιταλική γαστρονομία και τα πρωτόγνωρα, ίσως για κάποιους, υλικά. 
Το γεύμα δεν θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά: επιλέξαμε ένα tiramisu, φίνο και αεράτο, το απόλυτα ταιριαστό φινάλε ενός εξαιρετικού γεύματος,
Αν βρεθείτε στην Αθήνα, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κάνετε μια βόλτα στη Βάρη και στο Napul'e, δείτε το σαν μια μίνι απόδραση στην Ιταλία όπου πηγαίνετε για να δείτε τους φίλους σας, την Μάγκυ και τον Francesco! Εμείς νιώσαμε ακριβώς έτσι και περάσαμε αξέχαστα! Μάγκυ και Francesco μην ξεχνάτε,σας περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη!



Για να μαθαίνετε τα νέα του Napul' è Italian Comfort Food,ακολουθείστε τις σελίδες του, στα social media:

Napul' è Italian Comfort Food
Λεωφ. Αναγυρούντος 34, Βάρη 
Τεταρτη έως Σαββατο από τις 13. 00 έως τη 23.30
Κυριακη από τις 13.00 έως τις 18.00
Τηλ: 210 9655815

Άποψη/ Φωτογραφίες: Ευγενία Ευθυμιάδου/ thess_del_food


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις