ΜΑΣΤΕΛΟ ΧΙΟΥ: ΕΝΑ ΤΥΡΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;



Το Μαστέλο ® είναι το εμπορικό σήμα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται στη Χίο αποκλειστικά από τον Κωνσταντίνο Τουμάζο από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, φρέσκο πλήρες Χιώτικο αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα.

Η λέξη μαστέλο, στην κυριολεξία σημαίνει τον ξύλινο κάδο που χρησιμοποιούσαν για τη συλλογή του γάλακτος και είναι ενετικής προέλευσης (mastelo). 


Το Μαστέλο® από το 1994 είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα (trademark) στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για όλα τα προϊόντα της επιχείρησης.
Το μαλακό τυρί Μαστέλο® από αγελαδινό γάλα είναι ένα τυρί που φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1994, που ήταν η χρονιά ίδρυσης της επιχείρησης του Κωνσταντίνου Τουμάζου.
Μετά ακολούθησε η παραγωγή και του κατσικίσιου τυριού με την εμπορική ονομασία Κατσικάκι Μαστέλο®. H ελαφρά αλμυρή του γεύση, η μυρωδιά γάλακτος, ο απόλυτα αγνός τρόπος παρασκευής του, αλλά και το ότι ψημένο αποκτά ξεχωριστή γεύση, είναι οι λόγοι που το έκαναν τόσο αγαπητό.
               
Οι τοπικοί παραγωγοί αγελαδινού και γίδινου γάλακτος προμηθεύουν καθημερινά την επιχείρηση με γάλα υψηλής ποιότητας και γεύσης, που σε συνδυασμό με τον αγνό τρόπο παρασκευής είναι τα μυστικά των τυριών αυτών!

Το Μαλακό τυρί  Κατσικάκι Μαστέλο® έχει ελαφρά αλμυρή γεύση και παράγεται  αποκλειστικά από αίγειο γάλα. Κατάλληλο για διατροφή μιας και συστήνεται από πολλούς διαιτολόγους. Διαθέτει λίγα λιπαρά και λεπτή, χαρακτηριστική γεύση!

Επιπλέον υπάρχουν και :
Ανθότυρο Χίου Μαστέλο®, δροσερό και ελαφρύ, με γεύση μάλλον γλυκιά, ενώ διατηρεί το χαρακτηριστικό άρωμα του ψημένου γάλακτος. Ως επιδόρπιο, καταναλώνεται σκέτο ή με μέλι, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Είναι επίσης κατάλληλο για δίαιτα και ιδανικό για ελαφρά γλυκά και νόστιμες πίτες.

Επίσης να μην παραλείψουμε το:
Σκληρό τυρί  Μαστέλο® Αλμυρό χωρίς επιδερμίδα, από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Έχει ιδιαίτερα αλμυρή γεύση. Τρίβεται στα μακαρόνια και νοστιμίζει πίτες, ειδικά αν συνδυαστεί με ανθότυρο.

Στη  επίσημη σελίδα  https://mastelo.gr , θα βρείτε εξαιρετικά γευστικές συνταγές με όλα τα είδη των γευστικών αυτών τυριών!

Αν πάλι θέλετε να απολαύσετε το Μαστέλο σε κάποιο εστιατόριο, εμείς σαν thess_del_food την κάναμε την έρευνα μας!
Με μεγάλη μας χαρά το συναντήσαμε σε πολλά εστιατόρια, συγκαταλέγεται στους περισσότερους καταλόγους ως ορεκτικό, σερβίρεται ψητό στα κάρβουνα και είναι εξαιρετικό!
Το απολαύσαμε  πεντανόστιμο  στο Εστιατόριο Γλυκάνισος  http://glikanisos.gr στην Θεσσαλονίκη!


Επίσης φανταστικά ψημένο στα κάρβουνα το απολαύσαμε και στην Μαριγούλα http://www.marigoula.gr, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, εκτελεσμένο  από τον  chef Άκη Καρπέτη!



Πρόσφατα η εταιρεία κυκλοφόρησε το Μαλακό τυρί Μαστέλο® Καπνιστό!

Η ελληνική αυτή εταιρεία αξίζει την προσοχή μας, μια και διατηρεί μία παράδοση πολλών χρόνων και παράγει εξαιρετικά προϊόντα! Σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα πωλούνται τα εκπληκτικά αυτά τυριά και φέρνουν άρωμα Χίου στο τραπέζι μας!
Επίσης μη ξεχάσετε να αναζητήσετε και να παραγγείλετε το mastello στα εστιατόρια που επισκέπτεστε και θα μας θυμηθείτε! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις