Η ΓΕΜΑΤΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΕΛΗΘΑΝΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ MASTERCLASS: SIGNATURE DISHES ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΡΙΖΕΣ



Έτοιμοι για Σεμινάρια Μαγειρικής Τέχνης? Το ζήσαμε και αξίζει να σας το παρουσιάσουμε: Ξεχωριστές εκπαιδευτικές εμπειρίες μπορεί να ζήσει ένας επαγγελματίας ή και ερασιτέχνης του χώρου της γαστρονομίας και της εστίασης, στο υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο CWC PRO Cooking Workshop Consulting​ .
Εκεί, πριν λίγες μέρες παρακολουθήσαμε το Masterclass του καταπληκτικού και γεμάτου έμπνευση chef κ. Δεληθανάση Παναγιώτη με θέμα: Ελληνική Comfort Cuisine/ Signature Dishes του Εστιατορίου Ρίζες.
Το εστιατόριο Ρίζες Εστιατόριο Ρίζες​ ,  βρίσκεται στη Νικήτη Χαλκιδικής και ξεχωρίζει για τα πιάτα του, τα οποία παρασκευάζονται με ποιοτικές, κατά κύριο λόγο εγχώριες πρώτες ύλες.
Κατά στη διάρκεια του πεντάωρου Masterclass στο CWC, παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλα τα προϊόντα, στην πλειοψηφία τους παραδοσιακά και εγχώρια που χρησιμοποιούνται στα πιάτα ενώ δόθηκαν και πληροφορίες που αφορούσαν κοστολόγιο, προμηθευτές κλπ.


Αναλύθηκαν επίσης τεχνικές, μεθοδολογίες αλλά και μαγειρικές ορολογίες, ενώ οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούσαν καθ'όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου με ερωτήσεις και απορίες.
Οι  παρασκευές ολοκληρώνονταν σταδιακά και οι συμμετέχοντες δοκιμάσαμε τα πιάτα.
Ο κ. Δεληθανάσης με καλή διάθεση και γενναιοδωρία  μοίρασε μυστικά, πληροφορίες και μεθοδολογία όσον αφορά τις τεχνικές και τα υλικά, και αυτό πρέπει να σημειωθεί. Ο chef κ.Αγγελόπουλος Αντώνης βρισκόταν καθ'όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου στο πλευρό του κ.Δεληθανάση συμβάλλοντας στις παρασκευές. Οι δυο τους λειτουργούσαν σαν μια συγχρονισμένη ορχήστρα και μας βοήθησαν να απολαύσουμε τη διαδικασία.
Τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν τα εξής: Τυροκατευρή με καπνιστή πάπρικα
 Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με μαύρο σκόρδο,
 Μπάτζος τηγανητός με κρέμα λεμόνι
 Πιπεριές Φλωρίνης με πηχτόγαλο Χανίων
Καπνιστό χέλι με αγγουράκι τουρσί και πικάντικο ταραμά
Παρουσιάστηκαν πολλές ακόμα παρασκευές τις οποίες επιφυλασόμαστε να  πάμε το καλοκαίρι στο Εστιατόριο Ρίζες του κ. Δεληθανάση στη Νικήτη  να τις δοκιμάσουμε.
Αυτές ήταν οι παρακάτω: Ψητά κολοκυθάκια με φινόκιο, Μανιτάρια τουρσί, Σαλάτα με χόρτα και ψητή ντομάτα, Τηγανιτές μπάμιες με σύγκλινο και γιαούρτι, Χτένια φρικασέ, Αθηναϊκή με αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Ριζότο με καρπάτσιο τσιπούρας, Χοιρινή πανσέτα με πουρέ από πατάτες φούρνου και σάλτσα θυμάρι, Κριθαράκι με σουπιές και δαμάσκηνα.



Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ.Δεληθανάση για την ευγενική πρόσκληση και το Εκπαιδευτικό Κέντρο CWC Pro Cooking Workshop Consulting για τη φιλοξενία.

CWC Pro Cooking Workshop Consulting
Λέοντος Σοφού 18
Θεσσαλονίκη

Ακολουθείστε το Εστιατόριο Ρίζες στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα του


Άποψη/Φωτογραφίες:  Ευγενία Ευθυμιάδου/ Thess_del_food

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις