ΤΟ SUCCESS STORY ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΛΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥΡΛΗ ΣΤΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΤΟΥΣ!

Είναι μερικά πράγματα στη Θεσσαλονίκη που κυκλοφορούν σαν αστικοί μύθοι και απλά τα πιστεύεις χωρίς δεύτερη σκέψη!
Για το Αρτοποιείο Ιωάννη Τουρλή, χρόνια τώρα, γράφονται άρθρα σε γαστρονομικά περιοδικά και άνθρωποι της γαστρονομίας και της γεύσης ενθουσιάζονται όταν ακούν το όνομά του. Μα τί συμβαίνει; Δεν θες να μάθεις; Τί είναι αυτό που έχει κάνει ένα παραδοσιακό φούρνο talk of the town?
H ομάδα του thess_del_food θα μάθαινε γρήγορα τί συμβαίνει μόνο αν γνώριζε από κοντά ανθρώπους και καταστάσεις.
Έτσι και έγινε! Αρχικά μπαίνοντας στον μαγαζί σε κατακλύζουν αρώματα φρεσκοψημένου ψωμιού και αμέσως αντικρίζεις τις προθήκες με κάθε είδους ψωμί. Σκέφτεσαι εδώ είμαστε! Αυτό θα πει ελληνικός φούρνος! Να μην ξέρεις ποιο ψωμί να πρωτοδιαλέξεις! Αυτό με το βιολογικό αλεύρι ή αυτό με την Κάνναβη; Μήπως να πάρουμε και τα δύο;
Και εκεί ακριβώς έρχεται ο σωστός άνθρωπος να σε καλωσορίσει και να σε βοηθήσει,  μία γυναίκα που όμοια της δεν έχουμε ξανασυναντήσει, με κέφι και καλή διάθεση. Αν δεν ήμασταν σε φούρνο αλλά σε μία παρέα θα τη χαρακτηρίζαμε αναμφίβολα ως την ψυχή της παρέας. Και πράγματι η Ελένη Καλλίδου είναι μοναδική! Και ναι, είναι η ψυχή του Αρτοποιείου Ιωάννη Τουρλή!
Η Ελένη θα σου εξηγήσει τα πάντα όσον αφορά τη σύγχρονη αλλά και την παραδοσιακή αρτοποιητική τέχνη και θα σου λύσει κάθε απορία!
Εμείς για παράδειγμα πάντα είχαμε την απορία: Πώς είναι το εργαστήριο ενός φούρνου; Και πως φτιάχνονται τα λαχταριστά τσουρέκια; Η Ελένη μας άνοιξε το εργαστήριο της και ο καταπληκτικός τεχνίτης και σύζυγός της Γιάννης Τουρλής, μας ξενάγησε στο βασίλειό του, στο εργαστήριο όπου δίνει την ψυχή του και βάζει όλη του τέχνη. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!

Επίσης πάντα θέλαμε να δούμε πως φτιάχνονται τα κλασσικά κουλούρια Θεσσαλονίκης. Ε λοιπόν, και αυτά τα είδαμε!

Στο αρτοποιείο επίσης φτιάχνουν και λαχταριστά σκαλτσούνια με παραδοσιακή συνταγή που στην καρδιά τους κρύβουν τρυφερά λουκουμάκια. Μετά το ψήσιμο πασπαλίζονται με άχνη ζάχαρη και γίνονται όνειρο!

Μη ζητάτε συνταγές! Ελάτε να τα απολαύσετε φρεσκοψημένα και ολόφρεσκα!
Ένα από τα αρτοποιήματα για το οποίο επίσης φημίζεται ο φούρνος του Γιάννη και της Ελένης είναι και το κρουασάν: "Το καλύτερο της Θεσσαλονίκης'' όπως γράφει και η επιγραφή στην είσοδο του αρτοποιείου τους. Ιδού!
Αν μπεις στο φούρνο, ένα είναι το σίγουρο: Δεν θα ξέρεις τί να πρωτοδιαλέξεις!




Το Αρτοποιείο του Ιωάννη Τουρλή είναι αναμφισβήτητα ο ορισμός του καλού ελληνικού φούρνου όπου ολόφρεσκα προϊόντα με σεβασμό στην παράδοση και στον πελάτη κάθε μέρα ξεφουρνίζονται και μπαίνουν σε κάθε σπίτι της πόλης!
Για την Ελένη Καλλίδου, τα λόγια δεν φτάνουν για να περιγράψεις τον πηγαίο αυθορμητισμό της και την καλή της καρδιά! Γεμίζει το μαγαζί με την ενέργειά της! Το success story της οφείλεται ξεκάθαρα στον χαρακτήρα της και στη συνεχή δημιουργική της διάθεση! Το γονίδιο της δημιουργικότητας βέβαια είναι κληρονομικό μια και ο αδερφός της ο Βασίλης Καλλίδης είναι καταπληκτικός, διάσημος chef!
Την επιτυχία βέβαια την κάνουν οι ομάδες θα μας πείτε! Λοιπόν, η Ελένη και ο συζυγός της ο Γιάννης  είναι μια αχτύπητη ομάδα που δεν ξέρουμε αν υπάρχει όμοιά της στην πόλη. Το success story τους με συγκινεί, γιατί είναι η ισχύς εν τη ενώσει! Αποτελούν παράδειγμα για τη νέα γενιά αρτοποιών για τον επαγγελματισμό, τον σεβασμό στον πελάτη αλλά και τη εξωστρέφεια και τη δημιουργικότητά τους!

Αν θέλετε να τους γνωρίστε και να δοκιμάσετε και εσείς όλα όσα δημιουργούν, απλά ψάξτε τους!
Η σελίδα τους στο Facebook είναι η

Αρτοποιία  Ιωάννη Τουρλή
Μ. Μπότσαρη 50

Κείμενο/Φωτογραφίες: 
Ευγενία Ευθυμιάδου/ thess_del_food


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις