ΖΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ALEXANDER THE GREAT BEACH HOTEL!

Με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά της Κρυοπηγής, το ξενοδοχείο "Alexander The Great Beach Hotel" εδώ και αρκετές δεκαετιές προσφέρει όμορφες καλοκαιρινές στιγμές χαλάρωσης σε όσους το επιλέγουν για τις διακοπές τους! 
Φέτος το καλοκαίρι κάναμε αρκετά ταξίδια και σε ένα από αυτά, επιλέξαμε για τη διαμονή μας, το Αlexander The Great Beach Hotel στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής .
Κατά τη διάρκεια της διαμονής μας ανακαλύψαμε εκτός από τις υπέροχες εγκαταστάσεις του και την κουζίνα του!
Μέσα στο συγκρότημα υπάρχει η Ταβέρνα "Αντώνης" η οποία προσφέρει πιάτα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, καλομαγειρεμένα και νόστιμα!

Δοκιμάσαμε κοντοσούβλι χοιρινό, κοντοσούβλι κοτόπουλο, σουβλάκι Black Angus αλλά και μπιφτέκι  και ήταν όλα αντιπροσωπευτικά της πλούσιας σε γεύση ελληνικής κουζίνας.
Συνοδεία όλων των εδεσμάτων το εξαιρετικό κρασί Ilias που διατίθεται αποκλειστικά από τα PAP HOTELS








Αυτό όμως που μας εντυπωσίασε περισσότερο είναι το γεγονός πως στο ξενοδοχείο υπάρχει ένας λαχανόκηπος, το Roxani Farm, στο οποίο καλλιεργούνται με τις πρακτικές της βιολογικής γεωργίας λαχανικά, που χρησιμοποιούνται στα γεύματα του ξενοδοχείου! 

Δεν είναι υπέροχο; Δεν αποτελεί μία εξαιρετική πρακτική την οποία θα άξιζε να ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι στον χώρο της φιλοξενίας; Επιπλέον το ξενοδοχείο λειτουργεί με το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και είναι βραβευμένο με τη Γαλάζια Σημαία και το Πράσινο Κλειδί.
Ζητήσαμε να πάμε μαζί με τον υπεύθυνο και να συμμετέχουμε στη συγκομιδή των λαχανικών αλλά και των αρωματικών! Έτσι και έγινε! Τα λαχανικά μαζεύτηκαν και μας περίμενε μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη.
Θα μαγειρεύονταν αμέσως και μας πρότειναν να παρακολουθήσουμε από κοντά τη διαδικασία!!!! Εννοείται πως το θέλαμε πολύ, έτσι και έγινε.

Ένα πεντανόστιμο μιλφέιγ λαχανικών στήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά από τα βιολογικά λαχανικά του κήπου, που μόλις είχαν συγκομιστεί! 
Στο Alexander The Great Beach Hotel μας ενημέρωσαν ότι πολύ συχνά πραγματοποιούν παρόμοια εργαστήρια μαγειρικής για τους πελάτες και αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία στις αποσκευές τους.
Το βράδυ απολαύσαμε τον απογεματινό μπουφέ! Ποικιλία και γεύση σε όλο τους το μεγαλείο!








Την επόμενη μέρα απολαύσαμε το πρωϊνό μας και ζήσαμε λίγες ακόμα στιγμές χαλάρωσης δίπλα στην πισίνα.


Η αλήθεια είναι πως δεν θέλαμε να φύγουμε όταν ήρθε η ώρα της αναχώρησης! Δεν θέλαμε να αποχωριστούμε τις ανέσεις του υπέροχου αυτού θερέτρου, που σε ξεκουράζει σε σώμα και πνεύμα μια και κατά τη διαμονή σου εκεί θα χαλαρώσεις και θα απολαύσεις τη μοναδική ελληνική γαστρονομία σε συνδυασμό με το απέραντο γαλάζιο.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το υπέροχο αυτό μέρος ακολουθείστε τη σελίδα στο Facebook 
αλλά και στο Instagram

* Ευχαριστούμε πολύ την κ. Νονίτα Παπαδοπούλου, τον Hotel Manager κ. Τσινάβο Δημήτριο, τον  Chef  κ.Βλαχόπουλο Κωνσταντίνο, την F&B Manager αλλά και όλο το προσωπικό του συγκροτήματος που μας διευκόλυναν να μεταφέρουμε  την εμπειρία μας σε εσάς! 
Φωτογραφίες/ Άποψη: Ευγενία Ευθυμιάδου/ Τhess_del_food

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις