Το thessbrunch είναι το γαστρονομικό δημιούργημα της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που συστήθηκε στο κοινό της πόλης πριν 2 χρόνια και αγαπήθηκε πολύ γρήγορα από όλους όσους εκτιμούν τις προσεγμένες γεύσεις!
Τα thessbrunch πραγματοποιούνται Σάββατοκύριακα σε διαφορετικά ξενοδοχεία της πόλης προσφέροντας την ευκαιρία στους φίλους της γαστρονομίας να απολαύσουν ξεχωριστά πιάτα, λαχταριστά επιδόρπια και πολλούς αλμυρούς και γλυκούς γευστικούς συνδυασμούς!
Η Θεσσαλονίκη μας, ως γαστρονομικός πόλος έλξης τουριστών ταιριάζει άψογα με το θεσμό του thessbrunch αφού οι επισκέπτες αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι αναζητούν πάντα μια ξεχωριστή απόλαυση στην πόλη, ένα στοιχείο που θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία στο Σαββατοκύριακό τους.
Αυτό το κάτι ξεχωριστό λοιπόν, σίγουρα το βρίσκουν στα προσεγμένα brunch των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στη δράση αυτή.
Αξίζει να αναφέρουμε πως ο θεσμός του thessbrunch κατέκτησε το βραβείο Στρατηγικής & Καινοτομίας στα Tourism Awards 2018 κατακτώντας τη δεύτερη θέση ως καινοτόμο concept ανάμεσα στις καλύτερες πρακτικές του Ελληνικού Τουρισμού δίνοντας στην Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης τιμητική διάκριση από τα Tourism Awards.
Έχοντας τέτοια φήμη το thessbrunch ήταν από τα event που επιθυμούσαμε πολύ να παραβρεθούμε ως γαστρονομικό blog! To πολυτελές ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ HOTEL, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία της πόλης φιλοξένησε ένα thessbrunch δίπλα στη υπέροχη πισίνα του και ήταν η πιο ιδανική στιγμή για εμάς να το απολαύσουμε!
Το THE ΜΕΤ HOTEL βρίσκεται σε κομβικό σημείο, σε μια από τις πιο ζωντανές γωνιές της Θεσσαλονίκης, κοντά στο λιμάνι και σε μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Αποτελεί κορυφαία επιλογή φιλοξενίας, διαθέτοντας πολυτελή δωμάτια, σουίτες, gourmet εστιατόρια, προηγμένες συνεδριακές εγκαταστάσεις και ένα πρότυπο κέντρο ευεξίας και αναζωογόνησης.
Και το thessbruncn, ξεκινά! Μια γαστρονομική πανδαισία γεύσεων ξεδιπλώθηκε μπροστά μας! Καμπάνες διατηρούσαν στη σωστή θερμοκρασία αλμυρά εδέσματα όπως burger, κοτόπουλο, χοιρινό, αυγά, ζυμαρικά και πολλά ακόμα που θα αποκαλυφθούν παρακάτω!
Ο σεφ Δημήτρης Τσανανάς και η ομάδα του, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να προκύψει ένα άψογο αποτέλεσμα και ως προς τις γεύσεις αλλά και ως προς την παρουσίαση του μπουφέ. Επίσης θετικό πρόσημο στο γεγονός ότι μέλη της κουζίνας αλλά και ο σεφ ήταν διαρκώς παρόντες στον χώρο για να περιποιηθούν τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και να τους βοηθήσουν στην επιλογή των εδεσμάτων.
|
Αυγά Florentine
|
|
Μίνι cheese burgers σε αφράτο χειροποίητο ψωμάκι βουτύρου |
|
Ρολά τσουρεκιού με καρύδια, κανέλα και σάλτσα σοκολάτας |
Σερβιριστήκαμε δημιουργώντας πολλούς γευστικούς συνδυασμούς, αν και το brunch άνοιξε με μία ομελέτα τα υλικά της οποίας μπορούσες να επιλέξεις και παρασκευαζόταν μπροστά σου σε live cooking station!
Συνεχίσαμε με γευστική βελουτέ μανιταριού με κρουτόν ζαπάτας,
Τα Αυγά Florentine σε συνδυασμό με country style πατάτες έκαναν τέλεια γευστική παρέα!
Έπειτα περάσαμε σε συνδυασμούς κυρίως πιάτων.
|
Μίνι cheese burgers σε αφράτο
χειροποίητο ψωμάκι βουτύρου με τηγανητές πατάτες
|
|
Κοτόπουλο ρολό στο φούρνο με σάλτσα άγριων μανιταριών |
|
Χοιρινό φιλέτο με πανάρισμα κόκκινης πιπεριάς και dressing γιαουρτιού με lime |
Επίσης υπήρχε ποικιλία από τυριά, αλλαντικά, κρύα sandwich και υπέροχες δροσερές σαλάτες!
|
Μίνι κρητικός Ντάκος |
|
Αλλαντικά φούρνου ( καπνιστή γαλόπουλα και χοιρινό ζαμπόν με μυρωδικά) |
|
Ρολά τορτίγιας με ψητό κοτόπουλο και Caesar’s dressing |
|
Σαλάτα λάχανο, πράσινο μήλο, ρόδι, μαγιονέζα |
Χάρμα οφθαλμών και γεύσης και το Sushi station με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά (Soya sauce, Wasabi, Pickled ginger). Στο sushi station βρήκαμε μια ποικιλία από:
• California rolls
• Vegetable and Μanouri rolls
• Smoked salmon and cream cheese with lime rolls
Δεν έλειπαν και τα γλυκά εδέσματα! Ένας γαστρονομικός παράδεισος! Δεν ξέραμε τί να επιλέξουμε...και έτσι τα δοκιμάσαμε όλα!.
|
Ταρτάκια αμυγδάλου με κρέμα λεμονιού και σαντιγί βιολέτας |
|
Μαρέγκες βιολέτας με σαντιγί και φράουλες |
|
Μίνι cream Brule με φρούτα του δάσους |
|
Ζουμερή πορτοκαλόπιτα |
|
Χειροποίητος μπακλαβάς |
|
Γαλλικά πολύχρωμα Macaroons |
Καθόλη τη διάρκεια του brunch υπήρχε live μουσική που μας κρατούσε υπέροχη μελωδική συντροφιά!
Αναμφισβήτητα το thessbrunch είναι μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία! Είναι μία ευκαιρία να γνωρίσουν και οι μόνιμοι κάτοικοι τα ξενοδοχεία της πόλης και να νιώσουν για λίγο "επισκέπτες" και να αποδράσουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται από πολυπολιτισμικότητα και συνδέει χώρες, κουζίνες και πολιτισμούς με επιρροές από την Ανατολή, τη Δύση και τα Βαλκάνια. Η μίξη όλων αυτών δίνει ένα γοητευτικό αποτέλεσμα και το thessbrunch το αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο!
Το εκάστοτε ξενοδοχείο, στο οποίο φιλοξενούνται τα thessbrunch, έχει ένα διαφορετικό ύφος και στυλ που σημαίνει πως το κάθε brunch είναι μοναδικό, με το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα που εξαρτάται από τη μαγειρική ομάδα, του κάθε ξενοδοχείου!
Δέκα με τόνο δίνουμε στην εμπειρία του thessbrunch και θα μπορούσαμε άνετα να την χαρακτηρίσουμε ως την καλύτερη εμπειρία της χειμερινής γαστρονομικής μας σεζόν και ως προς τις γεύσεις αλλά και ως προς τη φιλοξενία!
Ανυπομονούμε για την επόμενη σεζόν και τα επόμενα ξενοδοχεία στα οποία θα φιλοξενηθεί το αγαπημένο μας thessbrunch!
Αυτή τη χρονιά το thessbrunch κλείνει τα 2 του χρόνια και με το άρθρο αυτό θα θέλαμε πολύ να του ευχηθούμε Χρόνια Πολλά και πάντα επιτυχίες!
Το thess_del_food δηλώνει την υποστήριξη και την αγάπη του και εύχεται τα καλύτερα!
Happy Birthday thessbrunch, let's meet at THE MET HOTEL!
Για το THE ΜΕΤ HOTEL( 26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017 000) μπορείτε να ενημερωθείτε στους παρακάτω συνδέσμους
Άποψη & Φωτογραφίες Ευγενία Ευθυμιάδου/ thess_del_food
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου