A NIGHT TO REMEMBER AT CHARLIE D. BRASSERIE!


Επιθυμία μας είναι να ανακαλύπτουμε πάντα το διαφορετικό και στο Charlie D. Brasserie θεωρούμε ότι το βρήκαμε! Το Charlie D. είναι κομμάτι ενός ονείρου και όλα τα στοιχεία του, από το όνομά του μέχρι τη διακόσμησή του, συνοδεύονται από μια γλυκειά ιστορία! Τίποτα δεν έγινε τυχαία, για αυτό και όλα δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους!
Με την είσοδο στον χώρο μία αύρα ζεστή σε αγκαλιάζει! Σαν να μπαίνεις στο σπίτι κάποιου καλού φίλου! Σε ένα σπίτι minimal, λιτά πολυτελές αλλά ταυτόχρονα οικείο και ζεστό, στο οποίο όμως γνωρίζεις εκ των προτέρων πως απόλυτη πρωταγωνίστρια είναι η κουζίνα! 
Οι αισθήσεις σου κατακλύζονται από όμορφες αισθαντικές νότες μουσικής, που πλημμυρίζουν την Brasserie ενώ ο απαλός φωτισμός, οι ήρεμοι τόνοι και οι αέρινες κινήσεις του προσωπικού εναρμονίζονται άψογα με το σκηνικό! Όλα σε  ηρεμούν και σε καλούν να απολαύσεις την εμπειρία!

Το μενού έχει την προσωπική σφραγίδα του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin, chef Arnaud Bignon! Με πυξίδα την απλότητα από τις παιδικές μνήμες του chef, τα πιάτα, λιτά στην περιγραφή τους, κρύβουν γευστικές λεπτομέρειες που σε ιντριγκάρουν να τις ανακαλύψεις!
Το welcome περιελάμβανε χειροποίητο ψωμί, το οποίο παρασκευάζεται στην κουζίνα του εστιατορίου και συνοδεύεται από βούτυρο για την ολοκλήρωση της απόλαυσης.
Το ευγενέστατο προσωπικό απάντησε σε κάθε μας απορία σε σχέση με τις δημιουργίες του chef και μας βοήθησε να επιλέξουμε το κρασί μας, έτσι ώστε να έχουμε το ιδανικό food and wine pairing!

Ξεκινήσαμε το γεύμα μας με σούπα ημέρας: μία υπέροχη βελουτέ σούπα κάστανο με βούτυρο clarifié, κάστανα saute, τριμμένο καρύδι και στο κέντρο επιχρυσωμένο κάστανο! Γεύσεις απαλές και αρμονικά δεμένες, άφηναν μία όμορφη αίσθηση στον ουρανίσκο και μας προετοίμαζαν για ό,τι θα επακολουθούσε!
Συνεχίσαμε με ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα γευστικό ορεκτικό: γαρίδες cocktail σε βάση από αβοκάντο! Ο συνδυασμός γαρίδας και αβοκάντο προκαλεί μία γευστική έκρηξη στο στόμα! Κλείνεις τα μάτια και απλά απολαμβάνεις!

Συνεχίσαμε με: πράσινη σαλάτα με φιλέτο και αυγό ορτυκιού, μανιτάρια shimeji και σταφίδες! Δυναμικά γευστική και δροσερή η σαλάτα αυτή, ήταν ό,τι καλύτερο για να συνοδεύσει τα κυρίως πιάτα μας!


Όσον αφορά τα κυρίως πιάτα δοκιμάσαμε μοσχαρίσιο Rib eye με τηγανητές πατάτες και sauce Bearnaise!
Το πιάτο αυτό υπάρχει και στην εκδοχή του με sauce Roquefort, παρόλα αυτά η Bearnaise που δοκιμάσαμε ήταν υπέροχα δεμένη με γεύση που προσέδιδε extra χαρακτήρα στο πιάτο!  Το συνοδεύσαμε με ένα ποτήρι Ακακίες ροζέ. Το κομψό ροζέ, με  αρωματική μύτη και με την υπόνοια τανινών συνόδευσε εξαιρετικά το πιάτο αυτό!
Το Rib eye, ψημένο ακριβώς όπως το παραγγείλαμε, ζουμερό και γευστικό ενώ οι τηγανητές πατάτες, μας έκαναν να μην θέλουμε να αποδομήσουμε το παιχνιδιάρικο στήσιμό τους.
Έπειτα ήρθε η σειρά του επόμενου πιάτου: κοτόπουλο φιλέτο τηγανητό, κρούστα φιστικιού με σέλινο και πουρέ πατάτας. Εξαιρετικό ψήσιμο άφηνε ζουμερό το εσωτερικό του κοτόπουλου. Η κρούστα στην επιφάνειά του, μαρτυρούσε το πέρασμα από το τηγάνι. Σε καμία περίπτωση βαρύ, ούτε καν υποψία ελαίου στο πιάτο, που ίσως κάποιος να περίμενε, λόγω του τρόπου μαγειρέματος! Ο πουρές το συνόδευε απαλά, χωρίς να κλέβει από τη δόξα του! Το κοτόπουλο ήταν αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής του πιάτου!
Το κοτόπουλο συνόδευσε ένα ποτήρι Chardonnay Γεροβασιλείου, εξωτικά γευστικό και μεστό, άψογος συνοδοιπόρος στην απόλαυση του πιάτου αυτού!
Το γεύμα έκλεισε με Tarte tatin μήλου με σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια! Η βάση της, όμορφα βουτυρένια αγκάλιαζε τα ελαφρώς ψημένα μήλα ενώ η σαντιγί που προστέθηκε εκείνη την ώρα πάνω στη τάρτα χάρισε μία γλυκιά επίγευση στο ντελικάτο αυτό επιδόρπιο!
Ως επιλογή επιδορπίου, αξίζει να αναφέρουμε και το ολόφρεσκο Προφιτερόλ με παγωτό φιστίκι και sauce  σοκολάτας  το οποίο περιλούζεται με τη σοκολάτα τη στιγμή του σερβιρίσματος! Ένα γλυκό τέλος που στέκεται ισάξιο των προσδοκιών σου!

Αναμφισβήτητα το Charlie D. Brasserie συμβάλει στην αναβάθμιση της γαστρονομική κουλτούρας της πόλης. Η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών σε  μια κουζίνα απλή αλλά εκτελεσμένη άρτια κάνει τελικά τη διαφορά και κερδίζει τις εντυπώσεις. Μία κουζίνα που χαρακτηρίζεται από μη εξεζητημένη κομψότητα, και εκπέμπει τη ζεστή θαλπωρή των παιδικών αναμνήσεων του chef!

Ο διακεκριμένος chef Arnaud Bignon κατάφερε πραγματικά να μας μεταφέρει σε ένα γευστικό ταξίδι στη Γαλλία των παιδικών του χρόνων, ανασύροντας μνήμες και αρώματα συνδυασμένα με ελληνικές πινελιές! Το σίγουρο πάντως είναι πως:

It was a night to remember at Charlie D. Brasserie ή καλύτερα C'était une soirée mémorable à Charlie D. Brasserie!


Charlie D. Brasserie
Κομνηνών 10, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310021010
Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία που κρύβεται πίσω από το όνομα του Charlie D., το πώς δημιουργήθηκε αλλά και το μενού του, μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα της Brasserie:

Κάθε Τρίτη βράδυ, το Charlie D. μεταμορφώνεται σε αυθεντική γαλλική μπουάτ με παραδοσιακά πιάτα ημέρας, εμπνευσμένα από παριζιάνικες ταβέρνες και live jazz μεσοπολέμου.
Τα social media του Charlie D. θα σας βοηθήσουν να μην χάσετε επαφή μαζί του


Άποψη και φωτογραφίες: Ευγενία Ευθυμιάδου/ thess_del_food

Σχόλια

  1. Θέλω να δοκιμάσω όλα αυτά και ακόμη περισσότερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαιρόμαστε!!!!Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το Charlie D. Brasserie!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις