ΕΙΣΤΕ WINE LOVER? ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ!

Το κρασί είναι αναμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα μας ποτά στις εξόδους! Ευτυχώς υπάρχουν εξειδικευμένα μαγαζιά όπου μπορούμε να απολαύσουμε μεγάλη γκάμα κρασιών και να επιλέξουμε ανάμεσα  στις καλύτερες ελληνικές και ξένες ετικέτες. Τα wine bars είναι οι «Ναοί» του κρασιού, όπου μπορείς να πραγματοποιήσεις μία έξοδο που θα σου μείνει αξέχαστη αλλά σου δίνεται και η ευκαιρία  να δοκιμάσεις ποικιλίες που ίσως δεν είχες δοκιμάσει ποτέ! Επίσης ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως πολλά wine bars στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν βραδιές οινογνωσίας!

Έτοιμοι να γνωρίσουμε μερικά Wine Bars;  Ξεκινάμε λοιπόν!

Καπνοτόπι Οινοτόπι
Π.Μελά 28, Κέντρο

Το Καπνοτόπι-Oινοτόπι είναι ένα προσεγμένο μαγαζί με κλασικά στοιχεία. Το επισκεφτήκαμε βραδάκι, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και τα αρχοντικά έπιπλα μας κέρδισαν όπως και η ευγένεια του sommelier που μας βοήθησε να επιλέξουμε το πλατό με το οποίο θα συνοδεύαμε τα κρασιά μας.  Το Οινοτόπι- Καπνοτόπι το χαρακτηρίζει η δημιουργική κουζίνα. Tο μενού ανανεώνεται συχνά και οι επιλογές σε ζεστά και κρύα πιάτα, σε σαλάτες και γλυκά ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό πελάτη!
Εμείς επιλέξαμε ένα πλατό τυριών να συνοδεύσει το κρασί μας και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι και ως προς την παρουσίαση αλλά και ως προς τον άψογη αρμονία των γεύσεων με το χαρακτήρα του κρασιού που παραγγείλαμε.

Oinovate
Συγγρού 5, Περιοχή Βαλαωρίτου


Το Oinovate είναι ένα wine bar με σύγχρονη αισθητική. Έχει πλούσια λίστα κρασιών τα οποία μπορείτε να τα συνοδεύσετε παραγγέλνοντας κάτι ελαφρύ όπως μία σαλάτα ή πλατό αλλαντικών και τυριών. Παρατηρήσαμε ετικέτες από μικροοινοποιϊες που δεν συναντάς συχνά σε wine bar και αυτό μας εξέπληξε ευχάριστα! 
Στα πλατό υπήρχαν πολλοί ενδιαφέροντες συνδυασμοί με Παστράμι Δράμας, Μελίχλωρο, Ξινομυζήθρα Κρήτης, Απάκι, Κατίκι Δομοκού, Μπάτζος Καπνιστός, Κοπανιστή Μυκόνου αλλά και ''international'' επιλογές όπως καπνιστός σολωμός, Jamon Bellota Ισπανίας και χαβιάρι!
Ευγενικό service και όμορφοι μουσικοί ήχοι ολοκλήρωσαν ευχάριστα την εμπειρία μας!


White Rabbit
Τσόπελα 4, περιοχή Λευκού Πύργου

To white Rabbit είναι μια αστική επιλογή στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Το επιλέξαμε ένα ζεστο καλοκαιρινό βράδυ και μας δρόσισε φιλοξενώντας μας στην αυλή του, η οποία έχει δημιουργηθεί στον πεζόδρομο. Η λίστα με τις ετικέτες αποτελείται από ελληνικές αλλά και διεθνείς επιλογές και είναι ικανή να ικανοποιήσει κάθε πελάτη.
Ο κατάλογος έχει επιλογές σε ελαφριά και κρύα πιάτα όπως πλατό αλλαντικών, τυριών, τορτίγιες και μπρουσκέτες. Εμείς συνοδεύσαμε το κρασί μας με κρύα πιάτα όπως μπρουσκέτες με μανιτάρια και ποικιλία αλλαντικών.
Τα πρωινά λειτουργεί και ως café, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει τον καφέ του κάνοντας μία στάση από την πολύβουη πόλη και τους έντονους ρυθμούς της!

Οι επιλογές δεν τελειώνουν όμως εδώ! Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που αγαπάει το κρασί και το αποδεικνύει έμπρακτα! Πολλά νέα wine bars κάνουν την εμφάνιση τους! Θα είμαστε κοντά σας με πολλές ακόμα προτάσεις το φθινόπωροStay tuned!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις