ΤΙ ΕΖΗΣΕ ΕΝΑΣ FOOD BLOGGER ΣΤΟ THESSALONIKI STREET FOOD FESTIVAL?

Καταρχήν ας ξεκινήσουμε από τα βασικά!
Η πόλη περίμενε πώς και πώς το Thessaloniki Street Food Festival, το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός και οι foodies της πόλης το περιμένουν για να δοκιμάσουν νέες γεύσεις αλλά και να ξαναγευτούν πολλές ήδη δοκιμασμένες  και αγαπημένες!
Το Thessaloniki Street Food Festival ξεκίνησε το Σάββατο 28 Απριλίου και κατακλύστηκε κυριολεκτικά από χιλιάδες κόσμου, όλο το Σαββατοκύριακο!
Η ομάδα του thess_del_food  δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο event!!!

To Thessaloniki Street Food Festival  διοργανώθηκε από την ομάδα των Soulfood Thessaloniki στα πλαίσια του 8ου Thessaloniki Food Festival  το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στον χώρο υπήρχαν 3 μουσικά stage  που μετέδιδαν τον έντονο, μουσικό παλμό τους και δημιουργούσαν μια κεφάτη ατμόσφαιρα! Ήταν κυριολεκτικά ένα υπέροχο party!
                    
Το event αυτό, ήταν μια γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης και ο προαύλιος χώρος του Δημαρχείου είχε μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρκο γαστρονομίας.
Καθώς ο επισκέπτης περπατούσε ανάμεσα στα γευστικά περίπτερα είχε πραγματικά πολλές επιλογές γλυκές και αλμυρές, από λουκουμάδες και πάβλοβα μέχρι σούσι και το δημοφιλές πλέον pulled pork! Ας κάνουμε λοιπόν μια γευστική βόλτα!








 
                             

Επίσης δημοφιλή είναι τα bao bun, λευκά ψωμάκια που γεμίζονται με διάφορα υλικά, όπως κρέας, λαχανικά, θαλασσινά και σάλτσες, μαρμελάδες και σος, δημιουργώντας έναν απίθανο καμβά!
bao bun
                   









Το σάντουιτς με  pulled pork ή beef, aka χοιρινό ή μοσχάρι, είναι αυτά που επικράτησαν και ο κόσμος σχημάτισε πραγματικά μεγάλες ουρές για να τα γευτεί!
Για τα σάντουιτς αυτού του τύπου, χρειάζεται να κάνουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα γιατί πραγματικά το αξίζουν, αλλά αν θέλουμε να τα περιγράψουμε με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελούνται  από  ένα μεγάλο ή κάποια μικρότερα κομμάτια χοιρινού ή μοσχαρίσιου κρέατος που ψήνονται αργά, και όταν μαλακώσουν πολύ «τραβιούνται» ( pulled)  με δυο πιρούνια και γίνονται ένα υπέροχο ζουμερό μείγμα ψαχνού. Σερβίρονται συνήθως σε ψωμάκια μπέργκερ ή μπριός και είναι πολύ νόστιμα!
Pulled pork sandwich





Και τώρα ήρθε η ώρα του γλυκού!
Δύσκολη η απόφαση!

Αμέτρητες επιλογές!














                             


                              

 Ήταν όντως ένα πολύ γευστικό Σαββατοκύριακο και έχουμε αρχίσει ήδη και μετράμε αντίστροφα για το επόμενο Thessaloniki Street Food Festival!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις